FRIVILLIGCENTER ODENSE - DIN INDGANG TIL FRIVILLIGHED I ODENSE
VIDEN - INSPIRATION - NETVÆRK
hænder-hjemmesidehænder-hjemmeside

Få et frivilligbevis

Få et officielt bevis for din frivillige indsatsFrivilligbevisJPEG


Frivilligbeviset er til dig, som har været frivillig, mens du var elev på en ungdomsuddannelse. Med et frivilligbevis dokumenterer du din indsats, hvilke frivilligopgaver du har løst og hvilke kompetencer, det har givet dig.

Det er Projekt Frivillig, som står bag frivilligbeviset. Beviset har Børne- og Socialministeriet, Kulturministeriet og Undervisningsministeriet som afsender, og du kan lægge det ved dine ansøgninger til fx studiejob, udvekslingsophold, praktikplads og videre i dit uddannelsesforløb.

Du kan få et frivilligbevis hvis:

  • Du har været frivillige i mindst 20 timer i samme forening.
    OG
  • Du var elev på en kompetencegivende ungdomsuddannelse, mens du var frivillige. 
  • En kompetencegivende ungdomsuddannelse?
    Yep. Ord dækker over overbygningen på grundskole. Det er typisk gymnasiet, HF, VUC, SOSU, erhvervsskolen, handelsskolen og landbrugsskolen. Hvis din skole står på listen "Dit uddannelsessted" her, så kan du få et frivilligbevis. 

Sådan bestiller du dit frivilligbevis

Du bestiller selv dit frivilligbevis her. Når du har udfyldt formularen, modtager du en mail med dit frivilligbevis. Du skal huske at få det underskrevet af den forening, du har været frivillig i. Har du været frivillige på din skole, er det frivilligvejlederenen på din skole, som skal skrive under. 

Hvornår skal du bestille dit frivilligbevis?

Du har flere muligheder:

  • Skal du bruge frivilligbeviset her og nu, så bestiller du det her og nu. Indtast de timer, du allerede har været frivillig i.
  • Har du afsluttet dit frivillige arbejde? Så bestiller du frivilligbeviset nu.
  • Har du ikke afsluttet dit frivillige arbejde, og skal du først bruge beviset efter, du har afsluttet din ungdomsuddannelse? Så bestiller du dit frivilligbevis efter, du har afsluttet din ungdomsuddannelse.