Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

CFSA kursus: Skab stærke lokale fællesskaber. Grundkursus i fællesskabelse

Skab stærke lokale fællesskaber. Grundkursus i fællesskabelse

Mens uforpligtende netværk og virtuelle interessebårne fællesskaber har deres begrænsninger, har vi i disse år fået øje for, at sociale udfordringer bedst håndteres i lokale fællesskaber, hvor vi møder hinanden ansigt-til-ansigt. Dette intensive kursus giver dig viden om og indsigt i fællesskaber samt konkrete ideer til, hvordan du og din forening faciliterer og understøtter fællesskabelse.

Lokale fællesskaber rummer store muligheder for at afhjælpe fx ensomhed, psykiske problemer eller lette integrationen og i det hele taget skabe en meningsfuld hverdag for udsatte borgere.

På dette kursus arbejder vi med at udvikle og genopfinde de lokalt forankrede fællesskaber i byens lokalområder, i en boligblok, i en landsby eller i et landdistrikt.

Vi undersøger fx:

Hvordan understøtter vi fællesskabelse?
Hvem skal vi gøre det sammen med?
Hvilke typer fællesskaber er der brug for?
Hvordan sørger vi for, at fællesskaberne er interessante for dem, de gerne skulle rumme?

 

Oplægsholder er:

Jens Ulrich er stifter af konsulentfirmaet Ulrich Consult ApS, som blandt andet arbejder med fælleskabelse og samskabelse. Han har gennem sit arbejde som konsulent hjulpet foreninger, arbejdspladser og lokalområder med at facilitere fællesskabelse. Jens Ulrich har også forsket i og skrevet om, hvordan man skaber gode, relevante og inkluderende fællesskaber.

 

 

Tilmeld jer her.

Date

09 nov 2023
Expired!

Time

9:00 - 15:00
Borgernes Hus

LOkation

Borgernes Hus
Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C