Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

Økonomi og fundraising

Som forening har I mange gode muligheder for at søge om fondsmidler til jeres aktiviteter og idéer. Her på siden har vi samlet et udvalg af fonde, der er særligt relevante for foreninger og organisationer i Odense Kommune. Nederst på siden finder I også links og guides, der kan være behjælpelige, når I skal søge fondsmidler.

Brug for hjælp til fundraising?

Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, når man skal skrive fondansøgninger – heldigvis er der hjælp at hente. Herunder har vi samlet informationer, kurser og links til dig, der har brug for hjælp, når det kommer til ansøgninger om fondsmidler.

RessourceBankenTag et kig i vores RessourceBank. Her har foreninger mulighed for at dele ud af deres viden og tilbyde hjælp og sparring til andre foreninger.

Frivilligcenter Odense – Derudover tilbyder vi også sparring og rådgivning til fundraising til vores medlemsforeninger her i frivilligcentret. Find vores kontaktoplysninger her.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde – CFSA har udgivet nogle gode guides til pulje- og fondansøgninger: Find dem her og her. Du kan også finde deres oversigt over kurser og webinarer om fundraising her.

Fundraising.howArtikeldatabasen rummer godt 20 lange artikler samt en blog målrettet både værdigt trængende, studerende, virksomheder, fundraisere og organisationer som formidler. Dertil kan I også finde opslag på deres blog, der beskæftiger sig med spørgsmål som “Hvad er legater?”, “Hvad er et finansieringsbehov?”, “Hvordan søger man fonde?” og “Boost din økonomi med legater”.

Gratis overblik

Fonde.dk – Som forening har I mulighed for at oprette en gratis bruger på Fonde.dk, som er en online oversigt over fonde og legater i Danmark, hvor I kan finde genveje til ansøgningsskemaer og danne jer et overblik over fonde, der er relevante for jer – Læs hvordan I opretter jer her.

Legatbogen – Legatbogen er et overskueligt register over fonde og legater i Danmark, og I kan derfor med fordel kigge her, hvis I mangler inspiration til, hvor I kan søge fondsmidler fra.

Hjælp til økonomien

Her i Frivilligcentret hjælper vi også gerne med råd og vejledning til jeres forening. Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Sparring på ansøgninger, eksempelvis til Hovedpuljen eller Udviklingspuljen i Odense Kommune

  • Hjælp til kortlægning af støttemuligheder

  • Sparring på idéer og udarbejdelse af projektbeskrivelser

  • Identificering af mulige samarbejdspartnere

  • Evaluering, forankring og formidling af foreningens/projektets resultater

  • Udarbejdelse af budget og regnskab for foreninger

I kan også finde links til guides til regnskaber, budgetter, mm. i jeres forening under afsnittet ‘Håndtering af økonomi’ her.