Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

De frie frivillige

(BEMÆRK! Denne side er under udarbejdelse)

Frivilligcenter Odense er en paraply for mere end 160 frivillige foreninger (Find dem her). Vi opfordrer til, at det frivillige engagement organiseres i en forening eller organiseret gruppe/netværk i civilsamfundet. Vi ved også, at dette ikke altid praktiseres og vi vedkender, at der kan være tilfælde, hvor det er meningsfuldt med et frivilligt engagement direkte ind i kommunen/regionen.

På denne side har vi samlet relevante guides, kurser og inspiration til dig, som enten selv er frivillig eller dig, som rekrutterer og samarbejder med frivillige uden foreningstilknytning (fx på et plejehjem eller til en festival).


Love og regler for frivillige i kommuner og regioner

Hvor meget må en dagpengemodtager arbejde frivilligt? Hvad med straffeattest, tavshedspligt, forsikring og arbejdsmiljø?

Find svar på sådanne spørgsmål i Center For Frivilligt Socialt Arbejdes guide om love og regler, når det handler om at samarbejde med frivillige:

PDF: Love og regler for frivillige i kommuner og regioner


 

Guides om samarbejde mellem frivillige og kommuner

Se CFSAS forskellige guides indenfor emnet her.

Håndbog til frivillige i kommunen  – inspiration fra Faxe

Der arbejdes på en lokal version – foreløbigt kan inspiration hentes her (fra Faxe Kommune).


Kurser/opkvalificering til dig, som samarbejder med frivillige

Ingerfair – Kursus i ledelse af frivillige

ZBC – Kursus i samarbejde med frivillige i velfærdsarbejdet


Litteratur for dig som samarbejder med frivillige

Frontløbere for frivillighedI Center for Frivilligt Socialt Arbejdes håndbog kan du blive indført i frivillighedens begreber, læse om det daglige samarbejde med de frivillige, se eksempler på klassiske udfordringer og høre bud på mulige løsninger. Håndbogen er tiltænkt konsulenten i forvaltningen, men indeholder kapitler, der er relevante for alle, som samarbejder med foreninger eller frivillige.

Den frivillige kommune (Syddansk Universitetsforlag) – Det seneste årti har kommunerne været optaget af at samarbejde med foreninger og frivillige om de kommunale opgaver. Er vi på vej til kommuner, der i højere grad benytter frivillige? Hvad kan forklare dette? Og hvilke dilemmaer er det forbundet med?