Børsdeltager #26

Om foreningen
Ungdommens Røde Kors Odense driver en bred vifte af aktiviteter for børn og unge i sårbare positioner, herunder lektiecaféer, én-til-én-lektiehjælp, børne- og ungecaféer som fungerer som pusterum på OUH og krisecentre, sociale fællesskaber og sommerferielejre – alt sammen skabt og drevet af unge frivillige med fokus på fællesskab, tryghed og trivsel. Derudover får vores frivillige unge mulighed for at blive udsendt i Røde Kors’ internationale projekter, ligesom nogle faciliterer ‘life skills’-forløb for unge i Danmark med fokus på livsmestring og grænsesætning
Vi tilbyder ...
Arrangemententer/workshops/oplæg + Rådgivning eller sparring + Synlighed / kommunikation
Ungdommens Røde Kors Odense arbejder for at skabe meningsfulde fællesskaber og øge trivsel blandt børn og unge i sårbare positioner – drevet af unge frivillige med stærkt socialt engagement og en praksisnær forståelse af målgruppen.
Vi tilbyder:
-
Workshops og oplæg, hvor vi med afsæt i unges egne stemmer og erfaringer arbejder med livsmestring, grænsesætning og trivsel. Vi lægger vægt på at give de unge et talerør og en platform, hvor deres perspektiver bliver hørt og taget alvorligt.
-
Lektiecaféer og én-til-én-lektiehjælp, hvor vores fagligt stærke og engagerede frivillige støtter børn og unge i deres læring – med fokus på både faglig udvikling og social tryghed.
-
Facilitering af temaaftener og dialogmøder, hvor unge kan sætte ord på deres oplevelser og bidrage med perspektiver til udvikling af nye initiativer eller politikker.
-
Sparring om synlighed og kommunikation, særligt målrettet unge. Vi er nysgerrige på, hvordan vi i fællesskab kan udvikle nye veje til at engagere og involvere unge mere meningsfuldt – både som målgruppe og medskabere.
-
Frivilligformidling og deltagelse i lokale events, hvor vi kan bidrage med aktiviteter, info, kreative indslag og samtaler med unge.
-
Viden om unge og frivillighed, som kan være relevant for aktører, der ønsker at skabe eller styrke ungeindsatser. Vi deler gerne erfaringer med opbygning af fællesskaber, fastholdelse og motivation af frivillige.
-
Indsigt i socialt arbejde i praksis, fx gennem oplæg eller samarbejder med uddannelsesinstitutioner, hvor teori kobles med frivillig praksis og arbejdet med udsatte børn og unge.