Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

Temadag på UCL forår 2025 – Frivilligt socialt arbejde

✨ Fredag d. 25. april 2025 kl. 9-13 i Festsalen, Niels Bohrs Allé ✨

UCL og Frivilligcenter Odense arrangerer to gange årligt en temadag for UCL-studerende fra socialrådgiver-, pædagog-, fysioterapi-,  ergoterapeut og læreruddannelsen.

Hent programmet for årets temadag her

Se video fra en tidligere

👇🏼 Temadag 👇🏼

Talentprogram for frivillighed

Ved Temadagen d. 25/4 kan  i møde medstuderende fra socialrådgiver-, pædagog- og læreruddannelsen, som har deltager i UCLs Talentprogram “Talent i praksis” i 2024.

Nedenfor kan i se nogle af de studerende, der deltog i Talent i praksis i 2023.

I Talentprogrammet udfører man som studerende mindst 25 timers frivilligt socialt arbejde hos en af byens frivillige sociale foreninger i Odense, og får et ✨ frivilligbevis ✨, som man kan vedlægge sit CV

👇🏼 Mød nogle af de studerende herunder 👇🏼

Nikoline Lundberg Nielsen

For mig er det enormt givende at være frivillig. Det gør mig glad at vide, at jeg er med til at gøre noget for andre, som har ekstra brug for hjælp og støtte. Samtidig har jeg udviklet mine pædagogiske kompetencer, som jeg har fået gavn af under min uddannelse. Frivilligt arbejde er en gave til både andre og en selv.

Mads Nørregaard

Jeg er frivillig i Den Frie Rådgivning, fordi jeg vil være med til at oplyse borger der har svært ved at navigere i det danske system, i en digital verden og i verden hvor man kan være efterladt til sig selv – derfor er jeg med til at bidrage at ressourcesvage borger kan føle sig set og forstået.

Derudover er jeg en del af et fagligt fællesskab, hvor folk brænder for at gøre en personlig forskel, og kommer med forskellige personlige og faglige baggrunde – som kan noget helt specielt.



Cecilie Kvistgård Jensen

At være frivillig, det kan noget andet end at være ansat, især for de mennesker man berører. De ved, at du er der, fordi du har en lyst, en nysgerrighed og en passion for at være der sammen med dem.

Deltagende foreninger

Den Frie Rådgivning

Den Frie Rådgivning arbejder med udsatte og marginaliserede mennesker, som ikke har ressourcerne, viden eller de sproglige kompetencer til at kunne begå sig i samfundet på lige fod med deres medborgere. De frivillige rådgivere hjælper brugerne med at opbygge deres ressourcer samt forstå deres situation, og hvilke handlingsmuligheder der findes for netop den problemstilling, de befinder sig i.

Studiecoach / Samtaleboblen

Studiecoach/Samtaleboblen

Få din egen coach på studiet, der hjælper dig med, at få strukter, mindske stres og træne dig i eksamenssituatione, støtte dig som mental mentor igennem længere tid.

Center for seksuelt Misbrugte

CSM Syd – Frivilligsektion tilbyder voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barn- og/eller ungdommen en sammenhængende, helhedsorienteret indsats gennem rådgivning og støtte, rådgiver, vejleder og støtter voksne seksuelt krænkede.

Landsforeningen af Væresteder

Landsforeningen af Væresteder er en NGO, der har eksisteret i 26 år og som arbejder for at skabe fællesskaber og vendepunkter for socialt udsatte mennesker gennem aktiviteter såsom sportsstævner, kurser, kreative projekter og meget mere. Vi har omkring 170 medlemmer, der er udgøres af væresteder og lignende aktivitetstilbud i hele Danmark.

Frivillige indsatser ved OUH (Region Syddanmark)

OUH gør frivillige hver dag en kæmpe forskel for de indlagte patienter, ved blandt andet at vise vej, snakke om løst og fast, spille kort, vejlede i brugen af Apps eller blot være en ekstra tryghed i en utryg tid.

Demensfællesskabet Fyn, Alzheimerforeningen

Demensfællesskabet Fyn er et rådgivnings- og aktivitetscenter med aktivitetstilbud for mennesker med demens i tidligt stadie og deres pårørende. Formålet er at skabe et inkluderende fællesskab, hvor meningsfulde aktiviteter og rådgivning er i naturligt samspil og udvikling. Sammen skaber vi nye muligheder og indholdsrige aktiviteter for hjemmeboende personer med demens og deres pårørende.

Center for Mental Sundhed

I Center for Mental Sundhed har vi stor viden om alle de tilbud, der findes om mental sundhed i Odense. Vi tilbyder anonym rådgivning til dig, der er fyldt 18 år og bor i Odense. Du kan læse mere om os i dette link: https://www.odense.dk/mentalsundhed

Headspace

I headspace er vi nogen at tale med, og intet er for stort eller småt. Vi lytter!

Girltalk

I GirlTalk kæmper vi for unges trivsel og for, at ingen piger skal stå alene med det, der er svært.

Retten til egen historie - Danmarks Forsorgsmuseum

Retten til egen historie er forankret på Danmarks Forsorgmuseum og hjælper bl.a. tidligere anbragte med at finde deres børnesagsakter og forstå indholdet. Børnesagsakter kan give den enkelte en bedre forudsætning for at forstå deres egen anbringelse og historie.

SMART Recovery

SMART Recovery er et netværk af selvhjælpsgrupper drevet af frivillige, der har til formål at støtte enkeltpersoner i at opnå uafhængighed fra vanedannende adfærd. Grupperne ledes af frivillige facilitatorer, der alle har bestået den formelle uddannelse udbudt af SMART Recovery.

Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med de rette menneskelige kompetencer samt tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

SIND


SIND’s formål er at skabe forståelse og tolerance for mennesker med psykiske sårbarheder og deres pårørende. SIND arbejder for trivsel, forebyggelse og recovery.

2 timer om ugen

2 timer om ugen er en indsats under Fonden for Socialt Ansvar, der støtter flersprogede børn i alderen 3-8 år sprogligt, kulturelt og socialt, så de kan få en bedre skolegang og gennemføre en ungdomsuddannelse.

Frivilligt Åben Dialog Netværk Odense

Åben Dialog er et gratis tilbud og en måde at skabe rum for at lytte til og forstå hinanden i en samtale med en mødevært, der sørger for at alle kommer til orde. Der bliver givet plads til refleksion over det, der opstår i samtalen imellem deltagerne i rummet.

At danse med livet

At Danse Med Livet er et kreativt fællesskab. Vi henvender os til dig som er udfordret i dansen med livet pga. psykisk sårbarhed – såsom stress, angst og depression. Her er frirum og plads til at øve sig i dansen med livet. Du er fyldt 18 år og bosiddende i Odense kommune. Vi mødes i små interessefællesskaber om et fælles tredje. Vi inspirerer hinanden og lader os inspirere i en snak, stilhed, grin, natur, bål, nørklerier af en hver slags.

Red Barnet Odense

Red Barnet Odense arbejder for børns trivsel og udvikling ved at facilitere klubber, fællesskaber, aktiviteter og sommerlejre. Disse glade og trygge rammer danner et godt fundament for barnets videre færd i livet.

Social Sundhed Odense

Social Sundhed ledsager og støtter mennesker, der står sårbart i mødet med sundhedsvæsenet og foreningslivet. Vi uddanner frivillige, sundhedsfaglige brobyggere i kompetencer, samt giver viden og indsigt i de forhold og barrierer, der skaber og vedligeholder den sociale ulighed i sundhed.

Café Paraplyen

Café Paraplyen er en alkoholfri social café. Et gadeplanstilbud i midtbyen, hvor alle er velkomne. Et mangfoldigt netværkssted, hvor den enkelte gæsts mentale sundhed styrkes. Café Paraplyen udfører diakonalt, socialt arbejde med udgangspunkt i interesse og omsorg for den enkelte, og samtidig ser vi på muligheder frem for begrænsninger hos de mennesker, som vi møder.

Ungdommens Røde Kors Odense

I Ungdommens Røde Kors arbejder vi for at skabe muligheder og aktiviteter for børn og unge, der har brug for en ekstra hånd. Vi har lektiecaféer, hospitalscaféer, krisecenter og meget mere. Vi er en forening, der består af unge, som er der for de unge. Vil du være med?

Bolbro Brugerhus

I Kultur- og aktivitetshuset Bolbro Brugerhus kan dine ideer til fællesskaber igangsættes. Fortæl om dine tanker og vi hjælper videre. Her kombineres café, Byttestation, frivillige Åbne Aktiviteter, her er mødested for frivillige foreninger og traditionel aftenskoleundervisning ved DOF Paarup Aftenskole. Her er også mødested for netværksgrupper, “en kop kaffe” efter motionsturen eller pause fra aktiviteten. Brugerhuset er en aktiv medspiller i samarbejde i Bolbro og med Odense Kommune.

Kræftens Bekæmpelse Odense Lokalforening

Kræftens Bekæmpelse arbejder for at flere overlever kræft, at færre får kræft og at man får et bedre liv med eller efter kræft.

LIV i Trivsel

I LIV ønsker vi at stå sammen om børn, unge og familiers mentale sundhed og trivsel! Vi samler trådene for børn, unge og familier, der ønsker en bedre trivsel og mental sundhed. Med fleksible og bæredygtige løsninger, forankret i hverdagen og det levede liv, skaber vi værdi – både for den enkelte og for samfundet.

Red Barnet Odense

Red Barnet Odense arbejder passioneret for børns ret til trygge og inkluderende fællesskaber ved facilitering af klubber og lejr, afholdt til gavn for børnefamilier der har brug for det.

Café ODA Odense

 

Café ODA Odense er et socialt mødested for mennesker, der har angst, depression, bipolar lidelse eller OCD inde på livet. Caféen er et tilbud gennem Angst & StressForeningen. I caféen skaber vi sammen rammen omkring et trygt og imødekommende fristed med mulighed for at etablere netværk og udvikle sig personligt. Caféen drives af frivillige i samarbejde med projektleder.

Få overblik over Odenses mere end 200 frivillige sociale foreninger på Socialkompas.dk

Tryk her og udforsk kompasset!

Har du lyst til at blive frivillig?

Som studerende er der mange gode grunde til at arbejde frivilligt.
Vil du vide mere om dine muligheder? Book en samtale hos os og find et frivilligjob, som matcher DINE ønsker!
Book en samtale hos vores Frivilligformidling her!