Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

#5: Center for Digital Psykiatri (tidligere Telepsykiatrisk Center)

Frivilligbørsdeltager # 5

Center for Digital Psykiatri (tidligere Telepsykiatrisk Center)

OM DEN OFFENTLIGE AKTØR
Center for Digital Psykiatri udvikler, forsker i og leverer digital mental sundhed og behandling.


PÅ FRIVILLIGBØRS ’22 TILBYDER VI
Mindhelper.dk er Danmarks mest besøgte informationsside for unge om mental sundhed. Siden møder ofte de unge i søgemaskiner, når de søger viden eller gode råd om emner som gruppepres, ensomhed eller angst. Mindhelper har bl.a. et frit tilgængeligt online angstforløb med fokus på forebyggelse og symptomhåndtering. Mindhelper har også en brevkasse og en vejviser til relevante tilbud tæt på den unge.

– Internetpsykiatrien.dk er et gratis online behandlingstilbud for let til moderat angst, som er en del af det offentlige sundhedsvæsen. Borgere henviser sig selv ved at sende en ansøgning, hvorefter de inviteres til videosamtale med en psykolog, som bl.a. sikrer, at de tilbydes det rigtige behandlingsprogram. Herefter behandles borgeren på egen hånd vha. programmet, understøttet af chat med psykologen. Internetpsykiatrien er et veldokumenteret landsdækkende behandlingstilbud.

 

PÅ FRIVILLIGBØRS ’22 ØNSKER VI
Vi søger samarbejdspartnere, som er i kontakt med de borgere, der kan have gavn af vores tilbud. Vi forventer, at især Internetpsykiatrien og Mindhelper er relevante for deltagerne ved Frivilligbørsen. Vi søger alt fra videreformidling af vores tilbud til fast samarbejde og på sigt større metodeudviklingspartnerskaber, hvor vi sammen udforsker, hvordan digitale sundhedstilbud bedst kan understøtte civilsamfundet.

Deltagere

Tor Juul
Kommunikationsansvarlig
Telepsykiatrisk Center
E-mail: tor.juul@rsyd.dk

Find flere informationer om Frivilligbørs '22

Find flere informationer om FrivilligBørs ’22 her

3. maj 2022